Salvati Casa Memoriala ''Vaida-Voevod''!

Cluj-Napoca - Salvati Casa Memoriala ''Vaida-Voevod''!

Cluj-Napoca
Vineri 30.11.2018
Din 3:00 Pâna la 6:00
Cluj-Napoca
RomaniaCluj-Napoca400xyz1
Afișare pe hartă
1 Participant
#Centenar #SOS Salvati casa natala a lui Alexandru VAIDA-VOEVOD din Bobâlna! Va rog sa dati mai departe!

De la opinca la vladica, Sa intampinam *** se cuvine 100 de ani de la momentul nostru ancestral din 1 dec. 1918! Sa privim catre istorie si catre toti cei care au plamadit ** grele si sfinte sacrificii Romania Mare!

Conacul unuia dintre fauritorii României Mari sta sa se prabuseasca! Ilustra personalitate a perioadei interbelice contrasteaza ** nivelul avansat de degradare in care a ajuns locul unde s-au pus bazele infaptuirii visului milenar al romanilor!
Politicianul clujean, Al. Vaida-Voevod, originar din Bobâlna, loc ** puternica rezonanta Istorica, a fost cel dintâi prim-ministru României Mari si printre multele realizari in lupta de afirmare a românilor majoritari din Transilvania se numara faptul ca in 1918, in calitate de deputat in Parlamentul de la Budapesta, a citit declaratia de independenta a natiunii romane din Austro-Ungaria..
Vaida-Voevod a fost prezent, în momentul astral de la Alba Iulia, iar apoi, pe 12 decembrie a făcut parte din delegaţia de cinci bărbaţi care s-au prezentat la Bucureşti, în faţa Regelui Ferdinand să-i prezinte rezoluţia de unire a Transilvaniei ** Ţara ****!
#Centenar #Romania #Mare #1918 #2018 #instagram #news #campaign
@ Bobâlna
Pop Title
Pop TextPop Button1Pop Button2

Arată puțină dragoste.

Dă-ne place!

Mulțumesc.

La fel ca în fiecare doriți help foarte mult.

Mulțumesc.