Comorile Egiptului Antic - Expozitie De Exceptie

Biblioteca Naţională a României - Comorile Egiptului Antic - Expozitie De Exceptie

Biblioteca Naţională a României
Miercuri 21.3.2018
Din 10:00
Vineri 11.5.2018
Pâna la 19:00
Biblioteca Naţională a României
RomaniaBucharestBulevardul Unirii 22030833
Afișare pe hartă
142 Participant
Expoziţia „Comorile Egiptului Antic” este un eveniment de popularizare a științei, care a ajuns în premieră la București, după un turneu internațional de succes prin diferite ţări ale lumii, unde a strâns peste un milion de vizitatori.

Începând ** data de 21 martie și până în data de 21 iunie 2018, expoziția va fi deschisă în incinta Bibliotecii Naţionale a României (bulevardul Unirii nr. 22). Peste 300 de exponate, conținând artefacte originale și replici, vă vor ajuta să înțelegeți etapele de dezvoltare ale civilizaţiei Egiptului Antic.

Colecţia este formată dintr-un un număr impunător de exponate și a fost pregătită de o echipă de 50 specialişti în domeniu - egiptologi, antropologi, istorici, arhitecţi şi designeri -, iar artefactele expuse provin fie din colecţii private, fie sunt capodopere reproduse de experţi în cultura antică. Datorită valorii istorice incomensurabile, organizarea unei expoziții care să conțină doar artefacte orginiale este imposibilă oriunde în lume, atât din punct de vedere al costurilor, cât și al condițiilor excepționale de securitate sau asigurarea unui mediu adecvat pentru expunere și conservare.

Expoziţia „Comorile Egiptului Antic” promite o incursiune fascinantă atât pentru amatorii de cultură și civilizație antică, cât și pentru cei care, din pură curiozitate, doresc să-și îmbogățească cultura generală.

Artefactele sunt expuse în două săli de la parterul Bibliotecii Naţionale a României şi sunt organizate pe zone tematice: viaţa cotidiană, arta războiului şi a navigării, cele mai însemnate dinastii, spaţiu dedicat în special lui Tutankhamon, divinităţile Egiptului Antic, religia, ritualurile mortuare şi mumificarea.

În diverse locuri din expoziție se găsesc coduri QR, care scanate ** smartphone-ul dau posibilitatea ascultării unui ghid audio. De asemenea, cei care doresc, pot solicita – contra cost - tururi ** ghizi.

Program de vizitare:

Luni, Miercuri 9:00 – 18:00

Arată mai multe
Marți, Joi 9:00 – 20:00
Vineri 9:00 – 19:00
Sâmbată, Duminică 10:00 – 19:00

🎟️ 20 RON - 45 RON (in functie de categoria de varsta), copiii < 6 ani beneficiaza de INTRARE GRATUITA
Pop Title
Pop TextPop Button1Pop Button2

Arată puțină dragoste.

Dă-ne place!

Mulțumesc.

La fel ca în fiecare doriți help foarte mult.

Mulțumesc.